A fogágybetegség hosszú távon tudja megkeseríteni az ember életét

Általában a legtöbb ember a szabadidejében azzal szeret foglalkozni, ami a legkedvesebb a számára, illetve amire lehetősége van. Rossz napokon jellemzően a legtöbben otthon maradnak tévézni, olvasni, vagy egyéb beltéri tevékenységeket űzni, míg szép időben a legtöbben kimennek a szabadba kirándulni, játszani, sportolni. Csakhogy néha a szabadidőt olyasmikre is tartogatni kell, amihez kevésbé van kedvünk, jelen esetben a fogorvosra. Igen, bármennyire is sajnáltam a dolgot, a múltkor kénytelen voltam szabadnapot kivenni azért, mert fel kellett keresnem egy fogorvost (viszont legalább találtam egy nagyon jót, később erre is kitérek), mert makacs, szűnni nem akaró fogágybetegség kínzott. Ott tartottam, hogy egyre jobban kezdett szétterjedni, nekem pedig egy almába is nehezemre esett beleharapni, így muszáj voltam lépni, mielőtt még súlyosabbra fordulnak a dolgok.

A különböző fogágybetegségek változatosak lehetnek, attól függően, hogy hogyan alakulnak ki. Van, amelyik tartós, ciklikusan visszatérő gyulladást okoz, mások egy-egy sérülésből alakulnak ki, van olyan is, amit fertőzés okoz, és olyan is akad, ami a nem megfelelő szájhigiénia hozadéka. Mint azt egyszer valakitől hallottam: a fogakkal kapcsolatos betegségek nem halálosak, de borzasztó kellemetlenek. Van valami ebben, hiszen nem éreztem úgy, hogy a fogágybetegség mindjárt lever a lábamról és mehetek a kórházba, de azt sem árt tudni, hogy a hosszú távon kezeletlen fogíny-kórok maradandó károsodásokhoz vezetnek.

A leggyakoribb fogágybetegség az ínygyulladás, élete során valószínűleg az emberek 99%-a megtapasztalja legalább egyszer. A legtöbb esetben óvatosabb fogmosással, öblögetéssel, helyi ecseteléssel orvosolható, nem kell vele feltétlenül orvost felkeresni. Csakhogy az enyém annyira makacsnak bizonyult, hogy már hetek óta tartott, és rendszeresen kivérzett, sajgott, lüktetett. És semmilyen gyógyszertől vagy készítménytől nem csillapodott. Gondoltam magamban, hogy ez már nem vicc, ideje komolyra fordítani a szót, mert nem szeretném 42 éves koromra elveszíteni a fogaimat. Úgyhogy elkezdtem keresgélni a fogágybetegség témájában, hátha találok valami infót, segítséget. Persze, a mindenki által ismert találatok is jöttek sorban, általános információkkal, ködös fogalmazással, ám a végkövetkeztetés mindig az volt: keress fel egy fogorvost.

Keresgélésem közepette több klinika is szembejött, ám azt kellett tapasztalnom, hogy a legtöbbje vagy nagyon drága, vagy nagyon messze van. Egyetlen olyan van, amelyikre üdítő ellenpéldaként tekintettem, ez pedig a Fogorvos Budapest. Ellentétben a kisebb fogászatokkal, zugklinikákkal, náluk már a weboldalon olyan szintű tájékoztatást adnak a hozzájuk fordulóknak, ami önmagában értékelendő, emellett még meglehetősen barátságos hangvételű a többi, szükséges szöveges tartalom is. Blogot vezetnek a gyakran előforduló problémákról, bemutatják a kezeléseket, eljárásokat, és mindenkit igyekeznek maximálisan biztosítani arról, hogy náluk biztonságban, jó kezekben van a beteg. Nekem ennél több nem is kellett, foglaltam is egy időpontot.

Mint említettem, sajnos egy szabad napomat fel kellett emiatt használnom, de nem bántam meg. A Fogorvos Budapest klinikája könnyen megközelíthető, tiszta és professzionális, az alkalmazottak pedig végtelenül kedvesek és megnyugtatóak. Mindenkiben van egy kis félsz, mikor fogdokihoz megy, itt viszont tényleg nagyon hamar le tudtam győzni a rettegésemet. A fogorvosom megvizsgálta, hogy mégis milyen fogágybetegség kínozhat engem, és abban maradtunk, hogy felírnak nekem egy olyan ecsetelő készítményt, amit csak patikában lehet kiváltani. Az íze borzalmas lesz, de le fogja húzni a gyulladást. Mindezek után egyeztettünk időpontot két héttel későbbre, kontrollra. Ahogy mondták, a gyógyszertári készítmény nagyon jót tett, a fogágybetegség nyomtalanul eltűnt. A későbbi vizsgálaton is megállapították, hogy meggyógyultam, de ha legközelebb előfordul ilyesmi, akkor ne várjak ennyit. Végül meglepő módon a kezelés ára sem volt magas, teljesen elviselhető, mi több, sok másikhoz képest kifejezetten kedvező összeget fizettem. Szóval ha Neked is gondjaid vannak a fogínyeddel, akkor irány a fogorvosbudapest.info, és foglalj időpontot mihamarabb!