A szabadidőnk megnőhet, ha saját székhelyünk és vállalkozásunk van

Ez persze nem teljesen igaz minden helyzetben, de az biztos, hogy ha a magunk főnökei vagyunk, akkor rugalmasabban be tudjuk osztani az időnket. Egész gimnáziumban azt éreztem, hogy nincs fontosabb dolog, mint a szabadidőnk. Az életben rengeteg dolgot muszáj megcsinálnunk és nem lehetünk mindig önmagunk. Mindig féltem, hogy miután kikerülök majd a munkapiacra, el fog tűnni minden szabadidőm. Egyetem mellett is okosan kellett zsonglőrködnöm azzal, hogy mennyi időt szánok tanulásra és mennyi időt szánok magamra.

Nem tudom, hogy mi lett volna velem, ha csak végigtanultam volna azt a három évet. Hány új baráttól és élménytől fosztottam volna meg magamat. Tragikus egyáltalán belegondolni, hogy rengeteg ember érzi azt, hogy muszáj lemondaniuk magukról azért, hogy a családjuk, vagy saját maguk számára pénzt hozzanak haza.

Mivel annyira féltem attól, hogy rossz főnököm lesz, aki hétvégenként majd be fog hívni dolgozni, úgy döntöttem, hogy meg fogom alapítani a saját cégemet. Ehhez pedig egy székhely is kell, úgyhogy meg akartam nézni az interneten, hogy mennyi a székhelyszolgáltatás díja Budapesten. Mint érezhetitek, nem voltam túlságosan tájékozott ebben a témában, úgyhogy szerettem volna találni egy olyan oldalt, ahol könnyedén és közérthetően elmagyarázzák az alap tudnivalókat a székhelyalapításról.

Az előbb felsorolt érvek miatt örültem, hogy megtaláltam a Székhelyszolgáltatás24 nevű oldalt, ahol minden egyes kérdésemre profi választ kaphattam. Már amikor beléptem, akkor éreztem, hogy jó helyre érkeztem, mivel nagyon modern módon volt kialakítva az egész oldal. Látszott, hogy komoly erőfeszítést helyeztek abba, hogy megnyerőek legyenek és azt éreztessék az emberrel, hogy kiváló szolgáltatást biztosítanak.

Nekem a legfontosabb kérdés az volt, hogy mennyi a székhelyszolgáltatás díja Budapesten, illetve, hogy Budapest melyik részén lehet székhelyet alapítani. Elsőként azt tudom mondani, hogy a székhelyszolgáltatás díja kifejezetten kedvező. Hat hónapon keresztül 29.900 Ft a havi díj. Ez azonban nem minden, mivel az első hónapot ajándékba is adják. Ez nagyon szimpatikus volt számomra, hiszen így van időm megismerkedni a székhelyalapítás teendőivel.

Most már csak az volt számomra fontos, hogy Budapest melyik területein lehet székhelyet alapítani. Mindenkinek megvan a saját preferenciája azzal kapcsolatban, hogy a város melyik részén szeret dolgozni. A Székhelyszolgáltatás24 pedig lehetőséget biztosít arra, hogy választhassunk Buda és Pest között. Ha Budán szeretnénk székhelyet alapítani, akkor készüljünk fel a dunai kilátásra, mivel egy partmenti címet biztosít számunkra a Székhelyszolgáltatás24. Ha pedig Pestet választjuk, akkor az Andrássy út mellett fog elhelyezkedni a cégünk székhelye. Ha valaki nem is olyan járatos Budapesten, az is tudja, hogy ez a környék micsoda fontos része a fővárosnak. Amint az ügyfelek megtudják, hogy a cégünk székhelye itt található, rögtön azt fogják gondolni, hogy megbízhatóak és profik vagyunk.

Ezután nem kellett több indok arra, hogy felhívjam a Székhelyszolgáltatás24-et. A mobilszámukat nagyon könnyen meg tudtam találni. Minden egyes tájékoztató alatt jól láthatóan ki voltak írva, hogy milyen számon hívjuk őket. Az ügyintézés nagyon simán ment. A kolléga, akivel beszéltem kedves volt és végig érthetően beszélt velem. Felvázolta, hogy milyen lépéseket kell tennünk a székhelyszolgáltatás megkezdéséhez. Miután letettem a telefont, azt éreztem, hogy száz százalékos tájékoztatásban részesültem. Nem maradt semmi kérdésem, és ha később eszembe jutott volna egy, bármikor fel tudtam volna keresni őket újra. Remélem, hogy téged is meg tudtalak győzni azzal kapcsolatban, hogy miért éri meg náluk székhelyet alapítani.