Énidő: shea vajas testápoló készítése házilag

https://www.humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm.html

A szabadidőmet legjobban a saját világomban szeretem eltölteni, bár mostanában futni is szoktunk járni a barátnőmmel, de az az igazi pihentető kikapcs számomra, amikor egyedül vagyok és saját magamra tudok fókuszálni. Ezzel a barátnőm is tisztában van.

Nemrég volt a születésnapom és a barátnőmtől egy ajándékutalványt kaptam a Humanity Áruházba. Így most szétnéztem a szabad délutánomon a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm.html oldalon, és nagy örömömre sok különböző terméket találtam az illóolajoktól kezdve a shea vajig. De akár szilikonformákat, vagy színezékeket, üvegeket, vitaminokat is be lehet szerezni, tényleg nagyon sokféle kategóriában kaphatók termékek.

A barátnőm már évek óta vásárol ebből a webáruházból, ő mesélte, hogy a Humanity Áruház 2013 óta foglalkozik környezetbarát termékek és alapanyagok forgalmazásával. Így a szappan és kence készítőknek ez a legjobb beszerző forrás. Nagyon nagy figyelmet fordítanak a környezetünk megóvására, így nemcsak maga a webáruháznak a kínálata környezetbarát, hanem folyamatosan figyelnek arra, hogy a csomagolóanyagoknál is csökkentsék a műanyag felhasználást és így a csomagokat papírkarton maradékkal töltik ki, amihez még gépet is vásároltak, így minden maradék karton biztos, hogy felhasználásra kerül. Nincs náluk semmi ilyen típusú hulladék. Ezen kívül több terméknél is már kicserélték a műanyag dobozt. Újrahasznosított papírzacskót használnak, és több terméknél is csökkentették a műanyagot a csomagolásban, illetve kicserélték egy környezetben sokkal könnyebben bomló műanyag fóliára.

A gyakran ismételt kérdések menüpontban nagyon sok témát kifejtenek, ami nekem nagyon nagy segítség volt, az a mértékegység átváltó, ahol pontosan leírják, hogy milyen típusú kanál, vagy milyen méretű bögre hány milliliternek felel meg. Itt tudtam meg, hogy például egy teáskanál, az 5 milliméterrel egyenlő. De részletesen írnak az illóolajok belsőleges használatáról, a ph értékről és különböző kifejezéseket is kifejtenek, mint például a viszkozitás, vagy a homogén termékek, fototoxikus anyagok.

A szállítási költségekről is itt lehet részletesen olvasni, külön fel van bontva a vásárlás összértéke szerint: 2500 forint alatti vásárlás, valamint a 2500 és a 17 ezer forint közötti vásárlásra más kiszállítási díj van érvényben, illetve 17 ezer forint felett pedig már ingyenesen szállítanak ki. És a szállítást lehet kérni postapontra, vagy GLS csomagpontra, és természetesen házhoz szállításra is lehetőség van.

Úgy döntöttem, hogy az ajándékba kapott ajándékutalványt shea vajra fogom felhasználni, mert találtam egy tök jó receptet az oldalon, amiből saját magamnak is elkészíthetek egy testápolót, így ehhez szereztem be itt az alapanyagokat. Egyébként a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm.html linken keresztül elérhető a 100%-ban természetes shea vaj, amit árusítanak, 450 grammos kiszerelésben lehet kapni, ami biztos, hogy nagyon sokáig elegendő lesz nekem akár ehhez a testápolóhoz, vagy még natúr használatban is.

Itt tudtam meg a termékleírásból, hogy a shea vaj az nagyon gazdag. E-vitaminban és BÉTA-karotinban is. Még az öt fő zsírsavat is felsorolják, ami a palmitinsav, sztearinsav, olajsav, linolsav, valamint aracidic sav. Kiderült az is, hogy a sztearinsav az, ami a szilárdságot határozza meg a shea vajnál, még az olajsav pedig a puhaságát.

A shea vajnak a jótékony hatását már több helyen is hallottam, és itt is megerősítettek abban, hogy a bőrt puhává tudja tenni, a ráncokat is finomíthatja és enyhíteni tudja a pattanások ekcéma, a pikkelysömör tüneteit is, valamint hidratálja a bőrt, és mivel nekem nagyon érzékeny bőröm van, így a shea vaj az tökéletes lesz arra, hogy nyugtató hatással egy időben ápolja a bőrömet. A termékek alatt található vásárlói vélemény, ahol a már megszokott csillagos értékelést is lehet látni, a shea vaj egyébként 100%-os értékelést kapott, és vásárlói véleményt, tehát szöveges véleményt is lehet olvasni róla, amiben szintén csak pozitív gondolatokat írtak.

A shea vaj mellett a recepthez körömvirágolaj is kell, azt is itt vásárolom meg, ami többféle kiszerelésben kapható, akár kisebb 30 millis vagy 100 milliliteres kiszerelésben is lehet kapni.

Valamint a termékek alatt kérdések és válaszok rovat is található. Így, ha egy termékkel kapcsolatban kérdés merül fel, simán a termék alatt is fel lehet tenni a kérdést.