Horgászat és/vagy budapesti fűtésszerelő

A férjemmel együtt leélt első évtized felét körülbelül a zalacsányi horgásztó dicsőítésének hallgatásával töltöttem. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a férjem szenvedélyes hobbi horgász.

Tényleg szinte már mindent tudok a zalacsányi horgásztóról és szabadidőközpontról. Hogy ott milyen rekordméretű halak úszkálnak, meg milyen takaros faházak sorjáznak egymás mellett.

Összegezve, ez egy olyan hely, ahol minden adott a szabadidő abszolút optimális és kellemes eltöltéséhez.

Természetesen, amikor már ezen a csodás helyen a hosszú hétvéges pihenésünk lefoglalásra és kifizetésre került, akkor ütött be a ménkű, méghozzá egy kilyukadt radiátor személyében. A kiömlő vizet mindenféle lavórokkal próbáltuk felfogni, én pedig még pluszban elkezdtem hirtelenjében Budapesten fűtésszerelőt találni. Mondhatná keserűen bárki, hogy tűt a szénakazalban, de hát nem volt más választásom. Elkeseredetten írtam be a keresőbe a varázsszavakat: fűtésszerelő budapest.

A fűtésszerelő budapest keresésre a találatok közt kijött a topvizgazfutesszerelo.hu oldala is, amit elnézegetve megéreztem, hogy hamarosan látni fogom majd az alagút végét. A weboldalon ugyanis víz-, gáz és fűtésszerelőket hirdettek telefonszámmal. Gyors kiszállást ígértek, mindamellett pedig szakértelmet és mindezt a főváros és az egész megye területén: Óbuda, Csepel és nagy megelégedésemre Újpest is szerepel a listájukon.

Mielőtt hívhattam volna őket, a nagy kapkodásban majdnem elsiklottam afölött, hogy a honlapon egy egyszerű adatlap kitöltésével visszahívást is lehet kérni. Csak meg kell adni az adatainkat (címünket, telefonszámunkat, e-mail címünket), és röviden le kell írni az észlelt hibát. Ezek után úgy döntöttem, írok nekik, hisz gyors kiszállást ígérnek, ezért megérnek egy próbát.

Amíg a visszajelzésre vártam, tüzetesebben áttanulmányoztam az én keresésem szerint fűtésszerelő budapest honlapját. Még eddig nem tapasztaltam azt, amit ezen a honlapon, vagyis azt, hogy ennyire mélyen beavatják a hozzá nem értőket a víz-, gáz- és fűtésszerelés rejtelmeibe. Például abszolút részletesen elmagyarázzák, hogy bármiféle előzetes tapasztalat, vagy szaktudás nélkül hogyan állapíthatjuk meg nagyjából a probléma jellegét. Mire kell figyelni, ha a fűtésrendszerrel adódik valami baj, illetve mik a “szimptómák” a kazán, illetve a termosztát meghibásodása esetén. Ezek a dolgok már abszolút valamennyire magabiztosságot adnak az embernek. Nem mintha például én hozzáértőbb szeretnék lenni egy szakembernél, de azért mégis jobb érzéssel tölt el, ha nem kell úgy szemlélnem valaki más munkáját, mintha az éppenséggel egy időgépet próbálna összeszerelni a szemem láttára.

Emellett már érezhetően és enyhén szólva kissé megkésetten vettem észre, hogy a topvizgazfutesszerelo.hu a meghibásodások javítása mellett foglalkozik még új fűtésrendszerek kiépítésével is. Talán majd a következő lakásban megkeresem őket, nyugtattam magam. További elmélkedésre nem nagyon volt lehetőségem, mert abban a pillanatban megcsörrent a telefonom. Visszahívtak.