Kedvenc szabadidős tevékenységünk: a motorozás

A családunkban sajnos ritkán van lehetőség közösen elmenni valahova kikapcsolódni, illetve valamilyen közös hobbit űzni, mert nem sok szabadidőnk van. Amikor azonban mégis van egy kis szabadidőnk, akkor azt igyekszünk igazán minőségi programokkal eltölteni. Az egyik ilyen program a motorozás szokott lenni. A családunkban mindenki hódol ennek a szenvedélyének, így nem volt kérdés, hogy ha az idő is engedi, akkor motorozni megyünk el közösen, hogy tartalmasan töltsük el a szabadidőnket. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, illetve más egyéb probléma sem volt, ami a motorokat illeti. Ez annak köszönhető, hogy mindannyian nagyon odafigyelünk a motorunk és az abroncsok állapotára. Ugyanis nem szeretnénk, hogy az egyik ilyen közös program valami kellemetlen élménnyel érjen véget, vagy ami még rosszabb, balesettel. Éppen ezért figyelünk oda arra, hogy megfelelő minőségű gumiabroncsokat vegyünk. Ebben, a családban szinte kivétel nélkül, mindenkinek partnere a MotorTire webáruháza.

Ismert márkák, páros motorgumi akciók

Ez az a weboldal, ahonnan a legtöbbször rendelünk. Ez többek között a széles választéknak, a megfelelő minőségnek, és a megbízhatóságnak köszönhető. Most már elég gyorsan el szoktuk intézni a rendelést, hiszen nem először csináljuk, de emlékszem, korábban lassabban ment, mert még nem tudtuk, hogy mit is keresünk igazából. Ilyenkor nagyon jól jött az oldalon található kereső, ahol szűkíteni lehet a találatokat, a szűrők segítségével. Itt meg lehet adni, a gumi szélességét, magasságát, átmérőjét, valamint azt is, hogy használt vagy új gumit szeretnénk-e, illetve azt is, hogy milyen kategóriában keresünk, és milyen márkában gondolkozunk. Azoknak sem kell aggódni, akik nem rendelkeznek ezekkel a szempontokkal még, és picit tágabb körben szeretnének válogatni a MotorTire oldalán. Nekik lehetőségünk van arra, hogy a weboldalon található kategóriákon belül böngésszenek. Az abroncsok ugyanis rendszerezve vannak típusok szerint, mint pl. chopper, classic, cross, enduro, moped, elektrmobil, robogó, salakmotor, slick, utcai, verseny, városi, fehér oldalfal, fehér felirat, fehér oldalcsík, 2, 3 és 5 zónás motorgumik. Ugyanakkor találhatunk abroncsokat páros akció keretén belül is, itt a sport, sport túra, supermoto, enduro, cross, városi motorgumik közül válogathatunk. Akár márkák szerint is lehet nézelődni. Emellett motorok szerint is vannak kategóriák, szóval az alapján is lehet keresni. Kinek, mi az, ami szimpatikusabb.

MotorTire – ahol egyszerű a rendelés, gyors és megbízható a kiszállítás, és fizethetünk igény szerint

A https://www.motortire.hu/ oldalon nagyon egyszerűen és gyorsan lehet leadni rendelést, viszont ha mégis elakadnátok, akkor a ‘vásárlási feltételek’ menüpontban részletesen minden le van írva, így a kevésbé jártasak is biztosan sikerrel járnak. Igazából úgy működik, mint egy rendes vásárlás az üzletben, csak itt most virtuális kosarunk van, és oda pakoljuk be a megvásárolni kívánt termékeket. Ezután ki kell töltenünk a számlázási és szállítási adatokat, és már le is adhatjuk a rendelést. A sikeres rendelésről kapunk visszaigazoló emailt is. Lehetőségünk van kiválasztani, hogy a weboldalon megrendelt dolgokat átvesszük-e személyesen, vagy pedig házhoz szállítással kérjük. Ez esetben a DPD fogja szállítani a csomagunkat. A 12:00-ig leadott rendeléseket, ha készleten van és házhoz kérjük, akkor már a következő munkanapon kézhez kaphatjuk. A szállítási díj 2000 Ft szokott lenni. A fizetést is többféleképpen rendezhetjük. Az egyik, hogy személyes átvétel esetén készpénzzel vagy bankkártyával fizetünk, házhoz szállítás esetén pedig utánvéttel a futárnak. Előre utalásra is van lehetőség. Ebben az esetben az összeg jóváírását követően tudunk az abroncsokért elmenni, illetve tudják nekünk elküldeni.

Mi van akkor, ha mégse kell a gumi, vagy rossz a méret? Nos, pánikra semmi ok.

Előfordul – mint minden online vásárlás során – hogy nem passzol a gumimérete, vagy csak szimplán meggondoltuk magunkat. Nem kell aggódni ilyenkor sem, hiszen a MotorTire elég rugalmasan és segítőkészen kezeli ezeket a helyzeteket is. Törölni tudják a rendelésünket, ehhez mindössze néhány soros emailt kell írni a cégnek. Persze, minél előbb tesszük ezt meg, annál jobb, hiszen esetlegesen megelőzhető egy kiszállítás vagy egy beszerzés. Ha pedig már nálunk van a gumi, de meggondoltuk magunkat, akkor arra is tudnak megoldást nyújtani. Az átvételt követő nyolc napon belül jelezni kell feléjük, hogy mégsem szeretnénk a terméket, ezután vissza kell juttatni hozzájuk a terméket, és ők visszafizetik a számlázott árat. Ez a cég egyedülálló garanciája. Persze, az már a mi feladatunk, hogy visszajuttassuk a terméket. Ezt megoldhatjuk úgy is, hogy személyesen visszavisszük, de ha ez nem lehetséges, akkor 2000 Ft-ért visszaszállíttatják. Ez az egyik olyan tulajdonsága a cégnek, amit nagyon szeretek, mert igazából nincs vesztenivalónk. A másik, ami nagyon szimpatikus velük kapcsolatban,nos, az is a garanciával kapcsolatos.

Náluk az abroncsokra 12 hónap garancia, szerelésre 6 hónap garancia van

MotorTire
Nemcsak rendelni, hanem szereltetni is lehet náluk

A cégnél vállalják, hogy az általuk eladott gumiabroncsokra 12 hónap garanciát adnak, míg ha náluk végeztetjük el a szerelést, akkor az elvégzett munkára pedig 6 hónap garanciát vállalnak. Természetesen a garanciának meg vannak a feltételei, szabályai. Tehát, a garanciális igényünket csak a kapott számlával, vagy annak másolatával jelenthetjük be. Csak akkor tudjunk érvényesíti a garanciát, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltettük, valamint a felszerelésre és az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartottuk. Az érvényesítésnek feltétele az is, hogy igazolni tudjuk a szakműhelyben történő felszerelést. Vannak azonan esetek, amikor a garancia nem érvényesíthető. Ilyenek pl.:

 – helytelen tárolás miatti hibák

 – a jármű vagy tartozékainak hibája

 – a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibák

 – javított abroncsok

 – nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodása

 – baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibák

 – versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibák

Mivel feljebb említettem, hogy a szerelésre is vállalnak 6 hónap garanciát, ezért erre bővebben is kitérnék. Ugyan mi eddig csak rendeltünk tőlük, de tudom, hogy van lehetőség arra is, hogy náluk szereltessük fel a motorgumit. Ezzel kapcsolatban is van egy aloldal, ahol bővebben tájékozódhatunk. Árakról, a garanciáról, illetve az időpont foglalásról. Ez utóbbi esetén a személyes és a telefonos időpont foglalás mellett, van lehetőség online foglalni időpontot. Ezt megtehetjük regisztráció nélkül is, de be is regisztrálhatunk, illetve beléphetünk facebook fiókkal is. A gyorsaság és a kényelem miatt, azonban az oldal javasolja a regisztrációt, hiszen elég egyszer megadni az adatainkat, azt a későbbekben a rendszer már tudni fogja.

Szereléssel kapcsolatban nekünk nincs tapasztalatunk, viszont az abroncs kínálattal, a megrendeléssel, az ügyintézéssel kapcsolatban van. Többen, és többször is rendeltünk. Eddig mindig pozitív élményekkel gazdagodtunk. Remélhetőleg ez a jövőben sem fog változni. Ha ti is szeretnétek új motorgumikat, akár magatoknak, akár ajándékba, akkor mindenképpen nézzétek meg a MotorTire kínálatát is.