Korszerű hőszivattyú fűtési rendszerekkel a szabadidőközpontban

A Zalacsányi-tó környékén fekvő épületek fűtése nehéz feladat, hiszen a dimbes-dombos területeken nincs kiépítve gázellátás. A lakóházakat és üdülőket a lakosság fatüzelésű vagy vegyes tüzelésű kályhával is fűtheti, vagy választhatja az elektromos fűtést. Utóbbi drágább megoldás, de csak ideiglenesen használt, kicsi épületek esetében nem túlságosan megterhelő anyagilag.

Más a helyzet a szabadidőközpont létesítményeivel. A hegyvidéki éghajlat miatt a tavaszi és az őszi időszakok igencsak hűvösek, főként éjjel. Ugyanakkor ezek az évszakok is kedveltek a túrázók körében, ezért a fűtést itt is meg kell oldani. Tökéletes választás lehet ilyen esetekben a https://klimaglobal.eu/hoszivattyu oldalon bemutatott hőszivattyú rendszerek valamelyike. Ezek közül is kimagasló energiahatékonysággal büszkélkedhet a kútvizes típus. A tó közelsége miatt jó eséllyel vannak működő talajvizes fúrt kutak a környéken. Ez esetben egyszerűen ezek mélyére kell kiépíteni a víz-víz közegű rendszert.

Ha az adott telken nincs fúrt kút, és a tapasztalatok alapján nem is érdemes készíteni, ott további lehetőségek állnak rendelkezésre. A Klimaglobal.eu az ügyfelek számára helyszíni szemlén nyújt konzultációs lehetőséget személyre szabott opciókkal a helyszíni adottságok függvényében. Nagyobb épületek vagy fokozott hatékonyság igénye esetében érdemes lehet a talajszondás verziót választani, amint annak előnyeit a https://klimaglobal.eu/hoszivattyu weboldal bemutatja. Ha csak egy kisebb házhoz keresünk készüléket, ideális lehet az egyszerűbb talajszondás vagy a levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúk egyike.

A Klimaglobal.eu garantáltan a legjobb partner lehet ebben a projektben. Több mint 15 éves tapasztalattal a munkatársai háta mögött bizton állíthatjuk, hogy szakértő kezekben van a döntés a hőszivattyús fűtési rendszerünk kiválasztásáról, megtervezéséről. Nemcsak a típust segítenek megfelelően meghatározni, hanem a hosszú idő alatt kitapasztalták, mely modellek váltak be. Az igényes kialakítású, hosszú távon is megbízható hőszivattyúkat tartják a választékukban. Sőt, országszerte kiterjedt szerelő szakember gárdából tudnak a kivitelezéshez is segítséget ajánlani, így Zalában is akad javasolható partnerük. Ő fogja végezni az előzetes helyszíni szemlét is, hogy a helyszíni adottságokhoz és a személyes igényekhez leginkább passzoló rendszer és készülék kerüljön az ügyfélhez.