Különleges esemény: fotobox bérlés a focikupán, a szabadidőközpontban

Ugyan az időjárás már engedi, hogy kültéri programokat is szervezzünk, egy sportverseny beltéren az igazi. Hiszen nem szeretnénk halasztani az eseményt abban az esetben sem, ha mégsem tökéletes az idő. Így adódott, hogy a tavaszi ifjúsági focikupát a sportcsarnokban rendeztük meg.

A gyerekek már nagyon izgatottak voltak, nem beszélve a szüleikről. Szinte vágni lehetett a feszültséget a teremben. Sok szülő sajnos túlságosan is komolyan veszi ezeket a rendezvényeket. Számukra ez nem is a gyerekükről szól, hanem saját magukról. Mivel tudtam, hogy ez várható, már jó előre elgondoltam, hogyan fogok lazítani a hangulaton.

A fotobox bérlés lehetőségén gondolkodtam. Hiszen egy ilyen élmény mosolyt csal a leginkább mufurc emberek arcára is és talán azok is szívesen fényképezkednek, akik egyébként fejvesztve menekülnek a fotósok elöl. A fotobox egy olyan kicsi, de annál hasznosabb dobozka, mely fényképezőgép, tükörreflexes vaku és fotónyomtató is egyben. Így az elkészült képek azonnal kézhez is vehetőek. Úgy gondoltam, hogy a verseny teljes időtartamára kibérlem majd, tehát mind a 4 órára. A rendelkezésre állás időtartama alatt a selfie gép munkatársai segítenek majd az érdeklődőknek a használatban. Fotós alkalmazása nem szükséges, a gép egyszerűen beállítható és lövi is a képeket.

Biztos voltam benne, hogy a szülők imádni fogják, a gyerekek pedig még inkább. Hogy még tutibb legyen a buli, a verseny helyszínének és időpontjának a feltüntetését is kértem a fotókra, a fotobox bérlés esetén ugyanis ez is lehetséges. Layout választásával logót, keretet is kérhet a megrendelő. Sőt, nem csak a gép lesz ott, hanem egy komplett fotókuckó. Ehhez csupán egy 3×3 méteres kis sarokra van szükség. Persze a sportcsarnokban nem kérdés, hogy bőven el fog férni. Hoznak továbbá általam választott hátteret is. Már tudom is, hogy a tűzijátékosat fogom választani, hiszen egy sportesemény már önmagában is ünnep.

Ha pedig ez még nem lenne elég, különféle kiegészítőkkel teszik még izgalmasabbá a fotózást. Vicces parókák, szemüvegek és egyéb eszközök állnak a fotózkodni vágyók rendelkezésére. A legjobb, hogy nem csupán nyomtatásban kapják majd meg a képeket a szelfizők, ugyanis a a cég, ahol megvalósul a fotobox bérlés, digitálisan a rendelkezésünkre bocsátja majd az elkészült anyagokat. Így azokat a szabadidőközpont honlapján is közzé teszem majd.

Bevallom, eleinte aggódtam ennek az adatvédelmi vonatkozásai miatt, de akik a rendezvény helyszínére lépnek, automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép-, videó -és hangfelvételek készüljenek, amelyek aztán megoszthatóak. Így semmi akadálya annak, hogy a szelfigép által készült képeket feltöltsem a honlapunkra. A gyerekek biztosan örülni fognak neki.

Ahogy elérkezett a verseny napja, érdeklődve figyelték, hogy mégis mi az a kis fotósarok a sportcsarnok egyik szegletében. Hiszen ilyen eddig még nem volt. Alig várták, hogy megismerkedhessenek vele és kipróbálhassák. A verseny végeztével pedig örömmel kezdtek fotózásba, kígyózó sor alakult kis a fotósarok előtt. Óriási volt az érdeklődés, nem is számítottam rá. A selfiegep.hu munkatársa alig győzte magyarázni a használatot.

Köszönöm a selfigépnek a lehetőséget, hogy lehetővé tették a fotobox bérlést. Még inkább emelték az esemény hangulatát. Az a csapat sem csüggedt, akik most nem nyertek, hiszen kaptak rengeteg vicces, őket ábrázoló képet.