Nagy utazás, avagy hogyan találtuk meg a legjobb autószervizt

A családommal nagyon szeretjük felfedezni a világ szépségeit. Magyarországon mindig felkeresünk új úti célokat is, azonban időről időre ugyanazokra a helyekre is szívesen visszajárunk, ha olyat találunk, ami látványban és élményben is sokat nyújt. Zalacsány az egyik szívünkhöz legközelebb álló település, tökéletes, ha szeretnénk kiengedni a fáradt gőzt. A szabadidőpark nagy kedvencünk, mert ott garantált, hogy a gyermekünk és mi is megtaláljuk a legjobb elfoglaltságot. Általában ilyenkor kikapcsolunk – vagy eleve otthon hagyunk – mindenféle elektronikus kütyüt, az egyetlen, háborítatlan természetbe nem illő dolog éppen az, amivel érkezünk: az autónk. Kisgyerekkel, épp a nagyszülőktől, az ország déli feléből érkezvén viszont így láttuk a legpraktikusabbnak – egyébként ha tehetjük, a tömegközlekedést preferáljuk a tudatosság jegyében.

A legutóbbi zalacsányi kiruccanásunk után viszont azt kívántam, bárcsak vonatoztunk vagy buszoztunk volna odáig! Ugyan már nem voltunk messze a fővárosi otthonunktól, de megtörtént a baj: az autó hátulja felől egyszer csak vészjósló hangot hallottunk. Szerencsére le tudtunk húzódni, ahol a párom megállapította, hogy a kipufogó lassan megadja magát – ugyan nincs nagy baj (még), de lehet. Mivel minden téren elég elővigyázatosak vagyunk, a családunk és mások biztonsága is nagyon fontos a számunkra, ezért elég hamar eldöntöttük, hogy azonnal felkeressük a lehető legközelebbi szervizt.

A telefonom szerencsére éppen ott volt nálam, így rögtön nekiveselkedtem, hogy megtaláljam a megmentőnket. Pár percnél alig volt több idő, mire rábukkantam a Metaautoszerviz.hu oldalára. A Kapcsolat menüpont alatt található információk szerint a XIX. kerületben található a szerviz, ez nekünk szuper, gondoltam – odáig akár el is toljuk a kocsit, ha kell (de szerencsére erre nem volt szükség). Noha rengeteg információval találhatjuk szembe magunkat a weboldalon, mégis könnyen átlátható. “Autó állapotfelmérés, diagnosztika, elektronikai rendszerrel kapcsolatos hiba javítása, klímarendszer karbantartása és ózonos fertőtlenítése, fék javítása, fényszóró és futómű beállítása, gumicsere és gumi szervizelése…” – mormoltam félig magam elé, félig a páromnak, miközben szememmel végigpásztáztam a kínált szolgáltatásokat. – “Kipufogó csere és javítás! Ez az, ez kell nekünk!” – örültem meg, bízva abban, hogy problémánkat hamarosan magunk mögött tudhatjuk, és olyan sztoriként mesélhetjük majd a barátainknak, amivel a csodás zalacsányi szabadidőközpontban eltöltött napjaink izgalmasan zárultak.

A Metaautoszerviz.hu-n ugyan van lehetőség online időpontfoglalásra is – amit alapvetően elég praktikusnak gondolok, hiszen elkerülhetőek vele a félreértések és például a felesleges várakozás is –, de esetünkben most egyértelmű volt, hogy online bejelentkezés nélkül, telefonon keressük fel őket. Szerencsére volt szabad kapacitásuk, így pár perc múlva már ott is voltunk és a szerviz szakemberei álltak is rendelkezésünkre.

Mondanom sem kell, hogy igazi happy end lett a vége: a problémánkat a lehető leggyorsabban oldották meg, és a kedvező áraknak is nagyon örültünk, hiszen nem voltunk felkészülve egy ilyen kiadásra.

Külön jó pont volt számunkra, hogy a szervizben lehetőséget biztosítanak a kényelmes várakozásra. Sok helyen ilyet nem nyújtanak, hanem az udvaron, vagy épp a piszkos műhelyben kell várakozni, már, ha egyáltalán megengedik, hogy ott maradjunk a javítás idejére. A Metaautoszerviz.hu esetében egy tiszta, klimatizált és nagyon kényelmes ügyfélváróban tölthettük el a szükséges időt.

Egyik délután, amikor az autónk immáron tökéletes állapotban pihent a garázsban, volt szerencsém a honlapjukat részletesebben – nem pedig pánikolás közepette – megtekinteni. Végigböngésztem azokat a szolgáltatásaikat is, ameddig nem jutottam el az olvasással. Fordulhatunk hozzájuk például DPF szűrő cseréjével (mint megtudtam, ez történhet mechanikusan és szoftveres úton is), kuplung szervizelésével, cseréjével. Az évenkénti ajánlott olajcserével is megbízhatjuk őket. Erről eszembe jutott, hogy lassan aktuálissá válik számunkra, csakúgy, mint a vezérlés cseréje, hiszen jó sok kilométert tettünk már szeretett kis autónkba – jó szolgálatot tesz nekünk a nagyobb utazások során. Természetesen a pozitív élmény után sem nekem, sem a páromnak számára nem volt kérdéses, hogy ezentúl az éves szervizeléssel és a váratlan problémáknál is a Metaautoszerviz.hu szakembereit fogjuk megbízni. Az egyes szolgáltatások árazása mind megtalálható a honlapon, így nagyon is kiszámítható, amit nyújtanak az embernek, továbbá a szerviz márkafüggetlen és nagyon korrekt munkát végeznek.

Így, hogy mindig biztonságban tudjuk a kocsit, örömmel és nyugodtan indulunk újra és újra útnak. Persze a legjobb érzés az, amikor az autóból kiszállva kikapcsolódhatunk a természetben, elfelejtve az élet minden nehéz nehézségét – többek között azt, amikor egy hirtelen jött, szorult helyzetben gyors megoldást kell találnunk.

Nekünk ebben már segített a Méta Autószerviz, így ha felkeltette az érdeklődésed a téma, nézz szét a honlapjukon, csak ajánlani tudjuk őket!