Pihenés helyett csatornakamerázás

Vizszereles net

Vannak olyan pillanatok, amikor egyszerűen semmi nem jön össze. Legutóbb velünk az esett meg, hogy elterveztünk egy klassz kis hosszú hétvégés pihenést, de a házunk vízhálózata közbeszólt. Talán annyi szerencse mégis volt a dologban, hogy találtunk egy igazán profi és megbízható vízszerelő szolgáltatót.

Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam néhány apró, sötét foltot a falon. Mivel nemrégen látogatott meg minket a húgom a gyerekeivel, ezért arra gondoltam, hogy talán ők kentek oda valamit. Úgy voltam vele, hogy a hétvégén majd elrendezem a dolgot és eltüntetem a foltokat. Azonban hétvégére nagyobbak lettek a foltok, sőt egy másik szobában konkrétan a burkolat mögül kezdettel szivárogni a víz. Ezen a ponton már kissé megijedtem és felhívtam a vízszerelőmet. Elmondtam neki a problémámat, de azt mondta, hogy aznap biztosan nem tud kijönni, talán két hét múlva lesz szabadidőpont. Eléggé felháborodtam ezen a válaszon főleg, hogy ez már nem az első húzása volt a szerelőnek. Eldöntöttem, hogy keresek egy másik szakembert mert lehet, hogy csőtörés van és tudtam, hogy azzal nem tanácsos várni. Felhívtam a húgomat, hogy ők kit szoktak hívni.

Azt mondta, hogy nekik a Vizszereles net nagyon bevált. Remek szakemberek, modern felszerelés és akár sürgős esetben 1-2 órán belül ki tudnak szállani. Engem ezzel már meggyőzött, ezért el is látogattam a Vizszereles net weboldalára. Felhívtam vizszereles.net munkatársát és neki is elmeséltem a problémámat. Azt mondta, hogy ez sürgős esetnek számít ezért 1-2 órán belül igyekszik kiérni hozzám, de addig is zárjam el a főcsapot. Ez így is történt, valóban körülbelül másfél óra múlva megérkezett. Megnézte a falat, a burkolatot és még néhány dolgot megvizsgált és leellenőrzött. Azt mondta, hogy itt csatornakamerázásra lesz szükség mert lehet, hogy több helyen is csőtörés történt és így a legegyszerűbb megállapítani, hogy pontosan hol. Számított erre az eshetőségre ezért azonnal munkához is látott.

Mi legyen akkor a kirándulással?

Amíg vizsgálódott a száloptikás kamerával, azon gondolkoztam, hogy talán le kellene mondanom a hétvégi programomat, mert ki tudja, hogy meddig fognak itt tartani a munkálatok. Nagyon bosszús voltam mert már régóta terveztük a húgommal ezt a kirándulást. Annak mondjuk örültem, hogy a Vizszereles net munkatársa ilyen gyorsan ki tudott jönni, és nem lett nagyobb baj. Amikor végzett a szerelő azt mondta, hogy elég nagy problémák vannak. Eleve a csőméretezés nem megfelelő és emellett a csőhálózat is több helyen elöregedett, elrozsdásodott. Megkérdezte, hogy mióta lakom a házban. Mondtam, hogy nem régen költöztem be, de azt tudtam, hogy nem egy új építésű házról van szó. Mondjuk azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire öreg.. A szerelő végül azt mondta, hogy ez egy nagyobb projekt és több napos munkával jár a teljes csőrendszer cseréje.

Megbeszéltük az árajánlatot, a számla kiállítás információit és minden más részletet. Szomorú voltam, hogy a kirándulás elmaradt de az jól esett, hogy később a húgom átjött és ittunk egy finom forralt bort, amit otthon készített. Még egyszer megköszöntem neki, hogy ajánlotta a Vizszereles net weboldalát, mert így egy jó ideig nem lesz probléma a vízhálózattal. A csatornakamerázás is bizonyította, hogy mennyire modern és felszerelt szolgáltatást nyújt a vízszerelés.net. Szóval, ha pihenni nem is pihentem de legalább pont került a csőhálózattal kapcsolatos problémákra.