Túrázás közben döntöttük el, hogy belevágunk a napelem projectbe

Nagyon szeretünk túrázni a párommal és a barátainkkal is. Ebben a csodás időszakban, szinte minden hétvégén választunk egy helyet, ahol még sosem jártunk és elmegyünk oda. Vagy kettesben, vagy a családdal vagy pedig a barátokkal. Ez remek kikapcsolódás mindenki számára. Legutóbb Zalacsány lett a választott úti cél. Sok jót hallottunk már Zalacsányról, de még egyikőnk sem járt ott ezelőtt. Útnak is indultunk kora reggel Ildivel kettesben. Ez egy romantikus túra lesz, be is vásároltunk, hogy majd piknikezünk félúton. Nekem ez a kedvenc részem a túrában. Amikor végre leülünk, hallgatjuk a madarakat, falatozunk ezt-azt, beszélgetünk esetleg olvasgatunk valamit.

Mikor eljött a piknik pillanata, már kellőképp el voltunk fáradva mind a ketten. Előpakoltunk, kényelmesen elhelyezkedtünk, ettünk, ittunk és beszélgettünk. Elmeséltem Ildinek, hogy találtam egy cikket, aminek a neve: Napelem ár és megtérülés: minden, amiről tudni kell a befektetés előtt. Úgy éreztem, hogy már a cím is felkelti Ildi érdeklődését. Sokat beszéltünk mostanában a napelemekről, hogy meg kellene próbálunk egy pályázatot készíttetni, hátha sikerül nyernünk egy kis támogatást és könnyebb lenne finanszíroznunk a projektet.

Megmutattam a cikket páromnak, aki kis gondolkodás után elkezdte hangosan felolvasni:

– Napelem ár és megtérülés: minden, amiről tudni kell a befektetés előtt…

Napelem ár és megtérülés: minden, amiről tudni kell a befektetés előtt

Tetszett Ildinek, hogy a villanyszámla teljes egészében meg fog szűnni, ha napelem kerül a házunkra. Magas összeget fizetünk, így még a befektetéssel együtt is megkönnyebbülés lesz, ha azt a pénzt mondjuk félre tudjuk majd tenni. Ez egy olyan biztos befektetésnek tűnt, amivel igaz, hogy lassan, de kockázatok nélkül tudunk hosszú távon pénzt spórolni.

Olvastuk a cikkben, hogy átlagosan 10 év alatt térül meg a befektetett összeg. Ha a pályázatot sikerül megnyernünk, ez lehet akár jóval kevesebb év is. Ha viszont ez valóban 10 év lesz, nekünk akkor sem probléma, hiszen a családalapítás előtt állunk és nem tervezünk elköltözni innen még elég sokáig. Ha úgy alakulna, hogy el kell költöznünk, akkor is megéri a napelem projekt, mert sokkal többet fog érni a házunk egy működő napelemmel.

Ami hozzájárult a döntésünkhöz, hogy 25 év teljesítménygaranciát vállalnak a napelemre, ami egy óriási biztonságot ad a vásárlónak. Így miután megtérült a napelem ára, még legalább 15 évig körülbelül 80%-os teljesítménnyel fog működni a napelem, ami szerintünk egész kedvező.

A cikk elolvasása meggyőzött mindkettőnket, hogy jó döntés belevágni ebbe a napelem projektbe. Amint hazaérünk, fel is hívjuk a Pentele Solar Kft-t és kérünk egy időpontot a megbeszélésre. Az oldalukon ti is megtaláljátok a cikket: “Napelem ár és megtérülés: minden, amiről tudni kell a befektetés előtt” címmel.